Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мак – рослина, насіння якої має налічує тисячолітню історію. Цю культуру вирощували ще з часів стародавньої Греції, Риму, Єгипту та Сирії. У фольклорі, завдяки своїй плодючості, часто асоціюється з родючістю.
Макові квіти були символом снів, які боги посилають людям уночі. Біля храмів грецького бога сновидінь Морфея завжди росли ці прекрасні квіти.
В кулінарії насіння маку додають до тіста чи використовують як начинку для запашної випічки, приготуванні овочів, пряних і солодких соусів з неповторним смаком.
В ньому міститься багато корисних рослинних жирів, білків, вуглеводів, вітаміни А, В1, С, Е і РР, макро- та мікроелементи: калій, кальцій, залізо, фосфор, магній, цинк і мідь.