Кількість
|
Вартість
|
||
|
Як і арахіс, мигдаль не зовсім є горіхом, адже є близьким до кісточкових плодів роду Сливи. Має ніжний горіховий смак, довгасту форму та безліч корисних властивостей.
З ним пов’язано багато традицій. Наприклад, у Швейцарії печуть різдвяний пиріг, в який кладуть лише один мигдальний горіх. Тому, хто знайде його увесь наступний рік супроводжуватиме удача.
У Стародавньому Єгипті мигдалем могли насолоджуватися лише фараони, а в сучасних Португалії та Іспанії йому навіть присвячене свято.
Мигдаль є прерасним джерелом білка. Він містить його стільки, скільки пісне м’ясо – до 30%. Це високоякісний, добре засвоюваний організмом білок.
Також в ньому багато вітаміну Е – навіть більше, ніж у інших горіхах, що безперечно робить його цінним засобом для підтримки краси шкіри, волосся та нігтів.