Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кунжут, також відомий як сезам, цінний і поживний продукт. Його насіння містить до 60% корисної олії, низку вітамінів і мінералів.
Кунжут почали культивувати ще з давніх часів – про нього часто згадується в писемних знахідках стародавнього Вавилону або в текстах грецького філософа Геродота.
На Сході вважають, що кунжут подовжує життя. Можливо тому насіння та олію кунжуту широко застосовують у місцевій кухні, а, можливо, і через їх особливий горіховий смак.
Так, наприклад, в Японії кунжутом посипають суші та добавляють до салатів, в Китаї готують кунжутні кульки, а в Індії – це відомий інгредієнт до солодких страв.
Кунжут дуже популярний продукт. І дуже корисний: масло, що міститься в ньому, нормалізує обмін речовин. А велика кількість різноманітних кислот та вітаміну Е – це справжній симбіоз еліксиру молодості!